South Coast, Devon

Polished concrete floors

This extensive, sea view, residential refurbishment features 345m² of Lazenby’s Light Natural polished concrete floors throughout the ground floor, including the pool-side.

Detail
Architect/Client:Stan Bolt Architect
Location:South Coast, Devon
Colour:Light Natural
Visual/textural finish:Satin
Sector:Residential
Project type:Refurbishment

Technical detail:

Polished concrete floors, 100mm deep, over underfloor heating, compliment the neutral tones of this stone building. Attention to detail and careful planning, early on in this project, meant that the beautiful walls were protected and joints perfectly positioned. The reinforced floors were installed before the substantial Kitchen Island was fitted. The challenges of this remote, hillside location meant that the installation the internal areas including the steps were carried out in 4 separate concrete pours were timely and accurate. The external area and kitchen island were also installed on a further 2 separate visits.