Chard, Somerset

Polished Concrete Floor

Lazenby’s Light Grey Polished Concrete Floor complements the rich colour pallet of wood, leather and textiles. The vaulted space is enriched by the imposing concrete floor.

Detail
Architect/Client:Timothy A G Macbean
Location:Chard, Somerset
Colour:Light Natural
Visual/textural finish:Satin
Sector:Residential
Project type:Refurbishment

Technical detail:

Lazenby’s Light Natural polished concrete floor was laid over 70m2, 100mm deep onto the pre-existing concrete base. The Farm House required sensitive and exemplary installation methods due to the original exposed beams and woodwork; protection was paramount. The joint plan maximised the continuous effect whilst minimising the interruption of the clean architectural lines. Rather than concealing the joint line they were designed to be a feature and extra additional decorative cuts were made to enhance the installation.