Blackheath, London

Polished Concrete Floor

Lazenby’s Henley Buff polished concrete floor adorns the ground floor of this glazed pavilion. Overlooking a courtyard garden, Lazenby’s polished concrete floor provides a seamless transition between the inside and outside. Photography Suzanne Brewer Architects.

Detail
ArchitectSuzanne Brewer Architects
LocationBlackheath, London
ColourHenley Buff
Visual/textural finishSatin
SectorResidential
Project typeNew Build

Technical detail:

Lazenby installed the 300m2 floor, 100mm deep over underfloor heating. The architect’s specified Lazenby early on in the design so the FFL was carefully considered. The elegantly simple architectural transition, from inside to out, is enhanced by the warmth and natural beauty of Lazenby’s Henley Buff.

As a new build, the floor was poured once the superstructure was built. The floor was then covered using Lazenby’s unique protection which allows for the floor to perfectly cure whilst remaining in use by other trades. This means that the polished concrete installation can fit seamlessly into the programme of all projects.