Wandsworth Common, London

Polished Concrete Floor and Cast in-situ Steps

Lazenby’s Light Natural polished concrete is a creative addition to Sommer Pyne’s brainchild, House Curious. Designed to be a perfect environment for regular use and to add to the homeowners desire to “create magic for lovely people”. Photography by Matt Clayton.

Detail
Architect ADE Architecture
Location Wandsworth Common
Colour Light Natural
Visual/textural finish Satin
Sector Residential
Project type Renovation

Technical detail:

Lazenby’s Light Natural polished concrete floors have been installed 100mm deep over underfloor heating. Inside and out, House Curious comprises 207m² of Lazenby’s mottled, satin finished, iconic concrete floors creating elegant architectural lines throughout.

Due to logistics and project programme the internal and external areas were installed at 2 different times. Four external steps were installed at a separate time due to their size at approx. 8m long and all shutters were stripped so that the faces could be rendered. This technique ensured that the steps were as close a match as possible to the connecting patio, forming a sleek architectural space.