Cotswolds

Polished Concrete Floor

Lazenby’s Light Natural polished concrete has been sensitively used in this converted stable block in a conservation area. The ground floor is largely open plan with a modern conservatory bringing light deep into the living area and opening out views of the orchard. A corner-opening fireplace forms a centre-piece to the space. Photographs by Kilian O’Sullivan.

Detail
Client Houston Morris Architects
Location Cotswolds
Colour Light Natural
Visual/textural finish Satin
Sector Residential
Project type Conversion

Technical detail:

Lazenby’s Light Natural polished concrete floor has been installed 100mm deep over underfloor heating. The iconic concrete floor covers 80m2 internally and 60m2 externally and gives elegant architectural lines throughout.

The cast in-situ concrete corner-opening fire panels are also 100mm deep and were poured into carefully prepared formwork. This centre-piece was undertaken after the floor was installed. Lazenby’s mottled, satin finished, Light Natural polished concrete floor is a hallmark of their superior quality.